Dom > Vijesti > Sadržaj
Kineska industrija čiste energije ima više znamenitosti 2018
- Apr 07, 2018 -
QQ截图20180407105249.png

Na polju čiste energije u Kini, trend razvoja fotonaponske energije poslednjih godina naročito privlači pažnju. Pod uticajem višestrukih faktora kao što su prilagođavanje tarifa na mreži i smanjenje troškova, skala tržišta PV-a u Kini se brzo proširio 2017. godine.


Godišnji izvještaj o razvoju kineske industrije čiste energije (2017. godine), objavljenog od strane Kineske ekonomske informativne službe (China Economic Information Society) pokazuje da je kapacitet fotonaponske snage instaliran u Kini nastavio da raste brzo prošle godine, dodajući dodatnih 53.06GW 53,6% u poslednjih 5 godina u svetu. Novi 19,44 GW distribuiranog fotonaponskog uređaja povećao se za 3,7 puta u odnosu na isti period prošle godine. Do kraja decembra 2017. godine ukupni instalirani kapacitet fotonaponske snage u Kini dostigao je 130GW, od čega je PV elektrana 100.59GW, distribuirala fotonaponski 29.66GW.


Na strani proizvodnje, PV-industrija u Kini je nastavila da se stalno povećava u 2017. godini, a skala proizvodnje industrijskog lanca je bila preko 50% u svim aspektima svetske proizvodne skale i i dalje je prva u svetu. Pored toga, pod zajedničkom promocijom tehnološkog napretka, automatizacijom proizvodnje i inteligentnom transformacijom, kineski PV proizvodni lanac proizvodnje značajno je opao. Li Jijun, direktor Odjela za informacije o energetici Kineskog ekonomskog informacionog društva, koristio je proširenje tržišne skale, značajno poboljšanje isporuke preduzeća i tehnološki napredak. Stepen profitabilnosti kineskih fotonaponskih preduzeća značajno je poboljšan. Najveće kamatne stope u gornjem rastu silicija, silicija, sirovina, nizvodnih pretvarača i elektrana su do 45, respektivno. .8%, 57,34%, 21,8%, 33,54% i 50%.


"Treba napomenuti da je u 2017. godini instalirani kapacitet distribuiranog PV daleko ispred 5 godina, a ukupni instalirani kapacitet prelazi očekivanja tržišta". Li Jijun je rekao da problem odbacivanja svetlosti nije u potpunosti rešen, stopa rasta kineske centralizovane elektrane će u budućnosti biti relativno spora, a uz dejstvo projekta "lidera", čak i zajedničke elektrane na zemlju, zahtevi za komponente i inverteri će postati sve veći i veći, distribuirani fotonaponski sistemi kao olakšanje ove situacije. Očekuje se da će proboj doći do vrhunca razvoja. "Osim toga, s obzirom na granicu fotonaponske elektrane, broj osnovnih projekata" lidera "je takođe siguran, a distribucija će u budućnosti biti glavni oblik fotonaponskog razvoja." Rekao je Li Jijun.


U očekivanju do 2018. godine, u izvještaju se predviđa da budućnost solarne fotonaponske industrije ima dobru perspektivu, a očekuje se da će se problem osvjetljenja dodatno olakšati. Očekuje se da će skala PV instaliranog u Kini biti između 40GW i 50GW u 2018. godini, a industrijski izgled će nastaviti da se prebacuje na centralne i istočne regione. I tako će postati fokus razvoja industrije.


QQ截图20180407105403.png

CIXI LANDSIGN ELECTRIC APPLIANCE CO., LTD

ADD: NO.355, MINGZHOU RD, CIXI, NINGBO KINA.