Dom > Vijesti > Sadržaj
Kako odabrati pravu solarnu svjetlost
- Jan 10, 2019 -

Kako radi solarna rasvjeta. Fotonaponske ćelije apsorbuju sunčevu svjetlost tokom dana kako bi napunile baterije, koje zatim osvjetljavaju žarulju noću. Pošto se solarna svjetla napajaju suncem, moraju biti smještena u području koje prima sunce - idealno osam ili više sati dnevno.

Šta ako nemate direktno sunce? Ako stavljate solarna svjetla u svoje pustinjsko dvorište u Tucscon ili Palm Springsu, oni će sigurno raditi na maksimalnoj snazi - ali što ako živite u Seattleu ili jednostavno imate jako osjenčano dvorište? Nije baš tako jednostavno, ali još uvijek možete imati solarna svjetla, čak iu potpuno osjenčanom području. Projektor solarne ili krajobrazne rasvjete može pomoći u postavljanju udaljenog fotonaponskog panela na krovu ili u sunčanom području vašeg dvorišta, koje se zatim može povezati sa svjetlima u sjenovitom području.

Ako jednostavno nema mnogo sunčeve svetlosti da se sakupi, čak i na krovu (na primer, živite negde kao u Sijetlu ili Portlandu), solarna svetla će i dalje raditi, ali neće zasjati tako svetlo ili tako dugo svake večeri. .

新闻图1

Tipovi solarnih svjetala

Svjetla na solarnoj stazi. To su mala solarna svjetla na kolcima, koja se mogu gurnuti u zemlju uz stazu kako bi noću osvijetlila put. Oni nisu toliko svetli kao električna svetla, tako da planirate da koristite više (do dva puta više) da biste osvetlili vašu stazu sa približno istim sjajem kao električni.

新闻图2

Gdje se koriste svjetla solarne staze. Svjetla na solarnoj stazi su idealna za osvjetljavanje staza daleko od vanjskih ispusta i mogu pružiti očaravajući sjaj duž krivudavih vrtnih staza.

Ambijentalna i dekorativna solarna svjetla. Dekorativna solarna svjetla, uključujući šareno puhano staklo, ukrasne svjetiljke i žičana svjetla, nisu tako svijetla kao svjetla solarne putanje. Međutim, koriste se u višestrukim ili uzdužnim stazama i reflektorima, mogu pružiti topli ambijentalni sjaj.

Gdje se mogu koristiti ambijentalna svjetla. Postavite nekoliko solarnih svetala na staklo u baštama za osvetljenje mekih pejzaža. Ili objesite sunčana svjetla, kao što su ovdje prikazana šarmantna svjetla staklenke, preko vanjskog stola za objedovanje za dobrodošlicu na vašem sljedećem okupljanju.

Reflektori na solarnu energiju. Najsjajnija dostupna solarna svetla nazivaju se svetlima zadataka ili reflektorima, a najbolji mogu pružiti svetlo koje je približno ekvivalentno 40-vatnoj sijalici sa žarnom niti. To još uvijek nije tako svijetlo kao tipično vanjsko reflektorsko svjetlo, tako da ćete možda htjeti udvostručiti ili utrostručiti u područjima gdje želite svijetlo, izravno svjetlo.

Gdje koristiti solarna reflektora. Solarne reflektore koji prepoznaju kretanje mogu se koristiti u blizini vrata i na prilazu. Reflektori se takođe mogu postaviti u baštu , sa snopom svetlosti usmerenim na drvo ili neku drugu osobinu pejzaža.

新闻图3

Obratite pažnju na nijansu. Budući da većina solarnih svjetala danas koristi LED žarulje, svjetlo koje emitiraju je svijetlo bijelo. Ako želite izgled žarulja sa žarnom niti, potražite solarna svjetla sa zatamnjenim poklopcima - oni mogu biti označeni "jantar" ili "meko bijelo".

Dobijate ono za šta plaćate. Osvetljenost sunčeve svetlosti zavisi od osvetljenosti sunca i količine dnevne svetlosti kojoj je izložena - ali takođe zavisi od kvaliteta fotonaponskih ćelija i veličine LED sijalice. Fotonaponske ćelije višeg kvaliteta i veće LED žarulje imaju tendenciju da koštaju više, tako da u određenoj mjeri, veće cijene solarnih svjetala imaju tendenciju da sjaje više.

Par: ne

Sljedeći: SRETNA NOVA GODINA!