Dom > Vijesti > Sadržaj
Kako kineska solarna energija povećava tarife u Sjedinjenim Državama
- Apr 04, 2018 -
61v92iZfZUL._SL1001_.jpg

Administracija Trump-a je koristila "201 klauzulu" za uvođenje 30% tarifa na uvezene jeftine solarne ploče. Kina je glavni dobavljač solarnih panela. Kažu da će mogućnosti za rast tržišta nastaviti da se povećavaju, a američke tarife neće mnogo štetiti.


Prema izveštajima Nikkei 1, Kina je JinkoSolar vodeći dobavljač solarnih panela na svetu, a 20% svojih proizvoda se izvozi u SAD. Qian Jing, potpredsednik kompanije Jingke energy (Qian Jing), rekao je da su Sjedinjene Države samo jedno od mnogih tržišta kompanije. Jugoistočna Azija, Bliski istok i Afrika imaju potrebu za proizvodnjom solarne energije. Jingke će ove godine povećati 30% na 13 miliona 500 hiljada KW, kako bi zadovoljio potrebe nastalih tržišta. Iako su razočarani odlukom Trump-a, još uvijek ima mnogo poslovnih mogućnosti van SAD-a. Zarade ne bi trebalo da budu pogođene.


Izveštaj Međunarodne agencije za energiju (IEA) takođe je rekao da je u 2015. godini ukupna proizvodnja solarne energije u svetu bila 225 miliona KW, od čega je 70% došlo iz Japana, Evrope i Sjedinjenih Država. Međutim, 2040. Japan, Evropa i Sjedinjene Države će smanjiti udio solarne energije na 20%, što će u svijetu doprinijeti milijardu milijardi kilograma sunčeve energije, uglavnom iz Kine, Indije, Bliskog istoka i jugoistočne Azije.


Druga kineska fabrika Trina Solar (Trina Solar) predstavlja drugo svjetsko tržište, fokusirajući se na domaće tržište Kine i raditi s HUAWEI-om kako bi instalirala solarne panele na telekomunikacionu opremu kako bi snabdela vlast zajednici. Trina Solar veruje da takav sistem ima više potencijala na tržištima u razvoju nego pojedinačna prodaja solarnih panela. Solarni panel Canadian Solar CEO Shawn (Zhai Xiaohua Qu) također je rekao da će Trumpova tarifa protjerana iz niske cijene solarnih panela samo povrijediti SAD.

CIXI LANDSIGN ELECTRIC APPLIANCE CO., LTD

61eCdOkEYhL._SL1000_.jpg